Kaza saat 04.15 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana geldi. Niğde'den İstanbul'a giden yolcu otobüsünün sürücüsü Tuncay Sütçü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kayan otobüs bariyerlere çarptıktan sonra devrildi.


Bu otobüsün hemen arkasında gelen Ordu- İstanbul seferini yapan otobüsün sürücüsü kazayı fark edince ani fren yaptı. Sürücünün kontrolünü yitirdiği bu otobüs de kayarak sol şeridin kenarında bulunan çelik bariyerlere çaptı ve ardından beton bariyerlerin üzerine çıktı.


Devrilen otobüste sürücü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya, yolcular Ayça Efkan, Şahin Kanat, Ahmet Polat ve Yılmaz Alkan olay yerinde yaşamını yitirdi.  Çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere her iki otobüstekilerden 40 kişi yaralandı.



Kaza nedeniyle TEM'in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, olay yerine UMKE, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekipleri, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerince otobüslerden çıkarılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralıların tedavisi için hastanelerde acil durum ilan edildi.

Kaza nedeniyle TEM yolunun İstanbul yönü ulaşıma kapandı ve  Ankara yönünden gelen araçlar Abant Gişeleri'nden D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişine yönlendirildi.