Uyarılara rağmen dolandırıcılar yine vatandaşları türlü türlü taktiklerle ağlarına düşürmeyi başarıyor. Ancak bu kez dolandırıcı kısa sürede yakayı ele verdi.

Düzce’de iki vatandaşı aynı yöntemle kandırıp yüklü miktarda para ve ziynet eşyası alan şüpheli M.Y.A.’nın kaçışı uzun sürmedi.  

Edinilen bilgilere göre; 5 Ekim 2020 Pazartesi günü Düzce’de ikamet eden bir kişiyi telefonla arayan dolandırıcı M.Y.A., kendisini Düzce Emniyeti’nde görevli bir polis olarak tanıttı. Kendisinin polis olduğuna karşı tarafı ikna eden şüpheli, hiçbir şeyden haberi olmayan ve telefonun ucundaki kişiyi emniyet mensubu sanan vatandaşı kısa sürede kandırmayı başardı.

Böylelikle korkuttuğu vatandaşın ikametine giden M.Y.A., 3 bin TL ve iki altın bilezik alarak evden uzaklaştı. Bir süre sonra olayı yakınlarına anlatan dolandırıcılık mağduru aile, kandırıldıklarını anlayınca soluğu emniyette aldı. Şikayet üzerine şahsın yakalanması için harekete geçen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, civardaki MOBESE ve güvenlik kameralarından şüphelinin M.Y.A. olduğunu tespit etti.

İstanbul’da olduğu belirlenen şüpheli M.Y.A. İstanbul polisi ile yapılan ortak çalışma sonucu yakalandı. Düzce’ye getirilen şahsın jandarma bölgesinde de aynı yöntemle bir vatandaşı dolandırdığı ortaya çıktı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından 9 Ekim’de adli mercilere sevk edildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bu son olayın ardından vatandaşları bir kez daha dolandırıcılara karşı uyardı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında; şüpheliler, gelişen teknolojik imkânları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar. Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırmaktadır. Vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmasını veya bir yere para, altın bırakmasını isteyenlere asla inanmaması, telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmemeleri bu suçla mücadelede önem arz etmektedir. Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile aralıksız devam etmektedir.”

HABER: C. ÜSTÜNER