BOTAŞ ekipleri, Arapçiftliği Mahallesinde geçtiğimiz günlerde iş makinesinin çalışması esnasında patlayan doğalgaz borusunda çalışma yapıyordu. Bu nedenle ana boru içinde bulunan fazla doğalgaz, BOTAŞ ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde boşaltıldı.

Bu sırada çevreye yoğun koku yayılması nedeniyle, Arap Çiftliği ve Konuralp’te yaşayan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı.

Konuralp’te bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Raziye Begüm Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler ve çalışanları tedbir amaçlı tahliye edilirken, bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kontrollü gaz salınımı nedeniyle BOTAŞ ekiplerinin çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldığı bilgisine ulaşıldı.

“Büyük panik yaşadılar”

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, DERGAZ ve BOTAŞ bilgisi dahilinde kontrollü şekilde doğal gaz salınımı gerçekleştirildiğini belirterek, "Kontrollü ancak öğrencilerimizin bir kısmının bilgisi olmamasından dolayı panik havası oluştu. İtfaiye, emniyet ve bizler bütün öğrencilerimizi yan yurda aldık. Kontrollü salınımın ardından tekrar kendi yurtlarına alacağız. Herhangi bir sıkıntı, herhangi bir problem yok. Ufak bir panik oldu. Biz de gençlerimizin yanındayız. Kendileri ile görüşeceğiz" dedi.