Geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleşen olay iddiaya göre şöyle gelişti:

“Erkan K. isimli 21 yaşındaki şüpheli, komşusunun 12 yaşındaki kızını taciz etmeye başladı. Kızının durdun ve neşesiz olduğunu fark eden ailesi kızını neyin bu hale getirdiğini merak edip ne olduğunu sorunca olay aydınlanmaya başladı. 12 yaşındaki küçük kız, aynı apartmanda oturdukları komşularının oğlu Erkan K.’nin kendisini taciz ettiğini ve attığı mesajlarla da tacizi sürdürmek için tehditte bulunduğunu söyleyerek mesajları gösterdi. Mesajları gören anne kızı ile birlikte polis merkezine giderek Erkan K.’den şikayetçi oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan Erkan K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Öpmeye çalıştım ama taciz etmedim”
Hakkında ‘cinsel taciz’ ve ‘tehdit’ suçları ile 8 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Erkan K.’nın ilk duruşması Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Duruşmadaki ifadesinde Erkan K. suçlamaları reddederek, “Kendisine cinsel tacizde bulunmadım. S.P. üst kat komşumuzdur. Benden şarj cihazı aldı. Ben de onu geri istedim. Whatsapp üzerinden konuştuk. Şarj aletini alamayınca sinirlendim. Apartman girişinde öpmeye çalıştım ama taciz etmedim” dedi.

“Bana ‘ağabey’ deme”
Küçük kız ise, Erkan K.’dan şikayetçi olduğunu söylediği ifadesini şöyle sürdürdü:

“Apartmanın içinde beni öptü ve bana dokunarak cinsel tacizde bulundu. Annene söyleme diye tehdit etti. Ben de olayı anneme anlattım. Ben ona ‘ağabey’ diyordum. Kendisi de bana ‘Ben senin ağabeyin değilim’ diyordu.”

Mahkeme heyeti sanığın, kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber: Ö.YILMAZ