Hayvanlara yönelik şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bir canlıyı malı gibi görüp istediğini yapabileceğini düşünen çarpık zihniyetin son yansıması, vicdanları sızlatan bir olayla bu kez Akçakoca ilçesinde ortaya çıktı.

Zincirle vurup tekmeler savurdu

Yalı Mahallesi Çukurtarla bölgesinde bir şahıs boynundan zincirle bağla olan köpeği tutarak önce zincirle vurdu. Hıncını alamadığı görülen cani ardındansa köpeğe tekme attı. O anlarda köpeğin acılar içinde kıvranması da şahsı durdurmaya yetmedi.

Vicdansıza büyük tepki var

İçleri acıtan olaya tepki gösteren çevredekiler tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerdeki şahıs büyük tepki aldı. Hayvansever dernekleri de olay karşısında ayaklanırken İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin hayvan düşmanı şahsın yakalanıp gerekli cezayı alması için konuya müdahil olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar da hayvana şiddet uygulayan şahsın yakalanıp hak ettiği cezayı alması, şiddete maruz kalan köpeğin de bulunarak yaşanabilir sağlıklı bir ortama kavuşturulması için yetkililerden adım bekliyor.