Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılmasının ardından, şehir merkezindeki köy otobüslerinin terminale taşınmasına ilişkin yankılar yeniden başladı. Bugün Küçüksu’da bulunan Büyükaçma, Güvendik, Kaynaşlı, Beyköy ve Mengencik Köyü otobüslerinin kalktığı garaj zabıta ekipleri tarafından demir dubalarla kapatıldı. Terminale gitmek istemeyen esnaf ise adeta çileden çıktı.

“Bu yapılan Yunan’a yapılmaz”
Köy otobüsü şoförlerinden Özkan Altındağ yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

“ Şöyle bir bakın ne olduğunu göreceksiniz. Bu Yunan’a yapılmaz. Bu zulüm nedir? Biz bu belediyeye ne yaptık. 15 senedir bu garajdayım ben. Herkes parasını veriyordu. 10 bin TL toplanıyordu aylık. Bizi başka bir yere nasıl getirecek? Bu yol kaldırır mı? Semt garajı istiyoruz biz. Düzce’nin semt garajına da ihtiyacı var. Türkiye’de 81 ili gezin, semt garajı olmayan tek il Düzce’dir. Biz bu ülkeye vergi vermekten başka ne yaptık? Bir yetkili bize tenezzül edip gelip konuşmuyor. Düzce yüzde 70 ile AK Parti’ye oy verdi. Bu mu karşılığı?”



“Yetkilileri buraya bekliyoruz”
Yine köy otobüsü şoförlerinden Gökhan Bayraktar ise şöyle konuştu:

“Buraya giren 14 tane otobüsümüz var. Bu arabalar nerede yolcu alıp bekleyecek? Bu insanlar hep mağdur. İtfaiye çıkışı var, okul var. Göndermişler 2 tane zabıta memurunu, buraya dikmişler demirleri. 14 tane köyün halkı geliyor buraya. Yazık günah değil mi bu insanlara? Bu kadar mı sorumsuz bizim belediye başkanımız? Yetkilileri buraya bekliyoruz.”

Haber: M.AYDIN