Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla drone destekli trafik uygulamasına hız kesmeden devam ediyor.

Trafik kazalarının önüne geçmek ve sürücülerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen uygulamada hatalı sürücüler drone ile tespit edilerek uygulama noktasında durduruldu. 

2019 yılının ilk 4 aylık sürecinde dron destekli trafik uygulamalarında sürücülere, 120 bin TL üzerinde cezai işlem uygulandı. Uygulamada emniyet kemeri takmayan, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan, kırmızı ışıkta geçen sürücüler havadan drone ile tespit edildi.

Kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlemleri uygulayan emniyet, sürücü ve yolcuları kırmızı ışık, emniyet kemeri, yaya geçidi ve seyir halinde trafik kurallarına uyması konusunda da uyardı.

Uygulamalarda özellikle vatandaşların sarı ışıkta geçmeyi hak saydıkları ve birçok ihlal yaptıkları gözler önüne serilirken, ayrıca kavşaktaki ışıklara uyma konusunda da dikkatsiz oldukları tespit edildi.



İl genelinde her gün hava destekli sabit ve seyir halinde trafik uygulamaları yapan Düzce Emniyeti,  bu uygulamaların devam edeceğini bildirdi. Ayrıca vatandaşlardan, kendi ve başkalarının can güvenliği için kurallara uyması istenirken, özellikle Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren sürücülerde dikkat kaybı yaşanabileceği üzerinde durularak, daha dikkatli ve yavaş gidilmesi konusunda uyarı yapıldı.


HABER: C. ÜSTÜNER