Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınmak için önlem almak isteyen vatandaşlar, kombi ve klimalarındaki arızaları gidermek istiyor. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar internet ortamına, 'teknik servis' olarak bir numara bırakıyor veya kendileri vatandaşları arayarak ucuza kombi bakımını yapacaklarını söylüyorlar. Numara arandıktan sonraki gün, üzerinde 'servis' yazılı kıyafetlerle eve giden dolandırıcılar arızayı gidermiş gibi yapıyor.

Ancak arızanın tekrar yaşanmaması için gün içerisinde dokunulmaması ve ertesi güne kadar beklenilmesi isteniyor. Tamir ücretini de alan dolandırıcılar, kayıplara karışırken,  ev sahibi ise dolandırıldığını ertesi gün arızanın giderilmediğini anlayınca fark ediyor.

Düzce’de bu yöntem ile dolandırılan bir vatandaş, 0542 767 18 81 Numaralı Öncü WhatsApp İhbar hattına başından geçen olayı anlatarak, dolandırıcıların bir an önce yakalanması için yetkililerden yardım istedi. Düzceli vatandaşların bu konuda mağdur olmamaları için dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden vatandaş, “Düzce de güven kombi teknik servis adına arayıp, indirimli kombi bakımı yapacaklarını söyleyip, randevu alıyorlar. Eve geldiklerinde kombiye formaliteden bakıp, gazının kaçtığını söylüyorlar ve 280 TL karşılığında eksik olan azot gazını basacaklarını söylüyorlar. Kombi de azot gazı basımı olmaz. Kestikleri makbuzda da Düzce’de adresleri yok. Vatandaşları uyarabilir misiniz?” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI