Ağa Mahallesi 1986. Sokak’ta AleaddinKalmaz’a ait mülkte yapılması planlanan baz istasyonu mahalle sakinlerini ayaklandırdı. Yetkililerin kurulum için kuyusunu kazdığı baz istasyonunun kurulmaması için nöbet tutan mahalle sakinleri ile mülk sahibi arasında gerginlik sabah saatlerinden itibaren tırmanmaya başladı.

“Muhtar olarak ben de kurulmasını istemiyorum”
Ağa Mahallesi Muhtarı Nesim Zenginmahalleye kurulmasını istemedikleri baz istasyonunu için şu ifadelerde bulundu:

“Bizim buradaki komşumuz gitmiş bilmeden baz istasyonu ile anlaşmış. Vatandaşlar kabul etmiyor. İmzayı atıp, sözleşmeyi de yapmış. Yetkililer geliyor 2-3 seferdir biz geri çeviriyoruz. Buranın halkı ayaklanmış durumda ben zapt edemiyorum. Vatandaş da imzayı atmış bir kere. Pişmanım ama diyor yapabileceğimiz bir şey yok. ‘Eğer kanunla iptal edilecek bir durum varsa iptal edelim ama benim gücüm yetmiyor’ diyor. Burada herkes sabaha kadar sırayla nöbet bekliyor. Kimse kurulmasını istemiyor. Muhtar olarak ben de istemiyorum.”

“Kimse zarar görmesin”
Sabah saatlerinde yetkililerin gelmesi ile birlikte mahalle sakinlerini birbirine sokan olayla ilgili konuşan mahalle sakini Yavuz Tanrıverdi ise baz istasyonunu istemediğini belirterek şöyle konuştu:

“Ben komşusuyum. Bu zehir saçıyor. Benim kardeşim de hasta ve yatalak. Biz kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Görüyorsunuz herkes birbiriyle kavga ediyor. Bunun buraya yapılması, mahalle ortasında, çoluk çocuğun bulunduğu yere kurulması hiç iyi bir şey değil. Biz buna karşıyız, insanların zarar görmesini istemiyoruz.”

“Biz bunu kabul etmiyoruz”
Mülk sahibi ile aralarındaki gerginliğin tırmandığı mahalle sakini Veysel Gelturan’dabaz istasyonunu istemediğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Bu mahalledeki herkes hasta ve bu yüzden kimse istemiyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz mahallemize baz istasyonu istemiyoruz.”

Birbirine sinkaflı sözler sarf ederek hakarette bulunan iki grubu olay yerine gelen polis ekipleri sakinleştirdi.

Haber: Ö. YILMAZ