Düzce’de dana eti diye vatandaşa at eti satan sahtekarlar yine iş başında! Atları keserek kasaplara satan uyanıkların oluşturduğu bir şebeke daha jandarma tarafından çökertildi.

Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı Kemeryanı Köyü’nde A.D. ve A.D. isimli şahısların izinsiz at kestiği ihbarını alan Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü baskın için düğmeye bastı. Düzce 2. Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama ve el koyma kararı doğrultusunda harekete geçen Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri ile Çevre Koruma Timi, A.D. ve A.D.’ye ait adrese operasyon düzenledi.

Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda evin alt katındaki soğuk hava deposunda yaklaşık 300 kg at eti ele geçirildi. Ayrıca evin avlusunda kazılan yaklaşık 2 metrekarelik çukurda da kesilen atlara ait iç organ ve kemikler bulundu.

Depoda tespit edilen etler, Gölyaka Tarım Müdürlüğü ekiplerince numune alındıktan sonra   mühürlenerek “yediemin” olarak şüpheli A.D.’ye teslim edildi. Çukur içerisinde bulunan iç organlar ve kemikler için Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince idari yaptırım uygulanmak üzere tutanak tutulurken, şüpheliler A.D. ve A.D. cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

1 ay önce suçüstü yakalanmıştı

Öte yandan daha 1 ay önce aynı şahsa kaçak at operasyonu düzenlenmişti. Düzce İl Jandarma  Komutanlığı’na bağlı KOM timleri, Gölyaka ilçesine bağlı Kemer Yanıköyü’nde ikamet eden A.D.’nin dere kenarlarında ve boş bölgelerde kaçak at kestiği yönünde ihbar almıştı.

İhbar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte A.D.’nin evine ve ahırlarına operasyon düzenleyen KOM timleri, yüksek miktarda kesilmiş kemikli at eti ile karşılaşmıştı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.D.’ye ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 193 bin TL idari para cezası kesilmişti.