Olay, akşam saatlerinde Düzce merkeze bağlı Doğanlı mevkiinde bulunan Kelebek Mobilya fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikanın otopark kısmında park halinde olan tırlarda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Çıkan yangında 2 tır, 2 dorse ve 1 forklift yanarak kullanılmaz hale geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın kontrol altına alınarak, fabrikaya sıçramadan söndürüldü.

Fabrika çalışanları ise fabrika önünde uzun süre yangının söndürülmesini bekledi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları havadan görüntülendi.

Jandarma ekipleri yangının sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer açıklama yaptı...

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, çıkan yangınla ilgili çevre il ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri geldiği yönündeki iddiaları yalanladı. Düzce Belediyesi İtfaye ekiplerinin çıkan yangına kısa sürede müdahalle ettiklerini ve 5 dakika içerisinde yangının söndürüldüğünü dile getiren Tuncer, "Bu akşam saatlerinde Düzce'de faaliyet gösteren bir fabrikanın otoparkında park halinde bulunan tır dorsesinde çıkan yangın Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 dakika içerisine müdehale edilerek can kaybı ve fabrika binasında hasar meydana gelmeden söndürülmüştür.Çevre illerden itfaiye araç desteği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgenin en güçlü ekipman donanımına sahip Düzce Belediyesi için bu geceki müdehale İtfaiye Müdürlüğümüzün değerli personelinin tabiriyle 'antreman' düzeyindedir" diye konuştu.