Maaş gibi ödenen yolluk ve ödeneklerini almak için bankaya giden Düzceli muhtarlar bir sürpriz ile karşılaştılar. Muhtarların ödenek ve yolluk bedeli 46 YTL eksik yatırılmıştı.  

Muhtarlar derneği, konuyu araştırınca durum Özel İdare’den gönderilen bir yazı ile aydınlandı. Geçtiğimiz dönemde Düzce Valiliği görevini yürüten ve şu anda Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Ercan Topaca, bir yazı ile  mart ayı ödeneğinin serbest ödenek yetersizliği nedeniyle 81 ile, 46’şar YTL eksik gönderildiğini bildirmiş, aynı yazıda eksik bölümün daha sonra ödeneceği belirtilmişti.

Ancak çevre illerde muhtarlarla yapılan görüşme sonucunda, valiliklerin ödenekleri telafi ederek tam yatırdığı, sadece Düzce’de görev yapanların bu miktarı eksik aldığı anlaşılınca,  duruma tepki gösteren Düzce Muhtarlar Derneği, bir açıklama yayınladı.

Devleti ve milleti için  mücadelesini sürdüren muhtarların ödeneğinden kesilen miktarlarla devletin eksikleri giderilecekse tamamından vazgeçmeye hazır olduklarını belirten Muhtarlar Derneği başkanı Aydın Dursun,  yapılanın sadece Düzce’ye mahsus olduğunu ve önceden haber verilmeden uygulandığını belirterek olayı kınadığını ifade etti.