Akçakoca ilçesinde, ticari taksi sürücüsü hareketli dakikaların yaşanılmasına neden oldu. Dün gece saatlerinde Tepeköy mevkiindeki uygulama noktasında denetim yapan Jandarma ekipleri şüphe üzerine M.Ö idaresindeki 81 T 1320 plakalı otomobili durdurmak istedi. Jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan M.Ö, Dadalı mevkiinden Düzce istikametine ters yönde ilerlemeye çalıştı.

Aracı takibe alan Jandarma ekipler, kaçmak için tehlikeli seyreden aracın durması için ekip otosundan anonslar yaptı. Ancak kaçmaya devam eden araç sürücüsü M.Ö.’yü Tepeköy mevkiinde sıkıştıran Jandarma ekipleri, otomobili durdurabildi. Jandarma ekipleri önce, araç sürücüsü M.Ö. ve yanında bulunan H.Ö’nün GBT sorgusunu yaptı. M.Ö ve H.Ö’nün suç kayıtlarının bulunmamasının anlaşılmasının ardından, Jandarma ekipleri tarafından otomobil içinde ise detaylı bir arama yapıldı. Otomobil içinde de hiçbir suç unsuruna rastlanmazken, sürücü H.Ö’nün yapılan alkol muayenesinde 410 promil alkollü olduğu öğrenildi.

Zanlılar Jandarma tarafından gözaltına alınırken, otomobil ise çekici yardımıyla Akçakoca ilçesinde bulunan Arapoğlu Yediemin otoparkına çekildi.

HABER: Savaş ARI