Son dönemde yurt genelinde meydana gelen alkol zehirlenmeleri ve ölümleriyle ilgili emniyet ve jandarma genel komutanlıklarının koordinasyonunda peş peşe düzenlenen operasyonlar Düzce’ye de uzandı. Düzce'nin Çilimli ilçesinde düzenlenen sahte alkol operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Sadece Öncü Haber Merkezi’nin olay yerinde takip ettiği operasyonla ilgili edinilen bilgilere göre; Çilimli’ye bağlı Döngeli Köyü’nde 2 yıldır atıl olan tekstil atölyesinde kaçak alkol imal edildiği ihbarı alan Düzce İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında fiziki takibe başladı. Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen çalışmada, 9 şüphelinin atıl binayı etil alkol imalathanesine çevirdiği tespit edildi. İşletmeye kaçak yollarda getirilen denature (doğası değiştirilmiş) halde bulunan etil alkolün saflaştırılarak kaçak alkol üretiminde kullanılacağı belirlendi.

Savcının talimatı ile bu sabah kaçak etil alkol imalathanesine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aralarında imalathane sorumlusunun da bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. İmalathane içinde inceleme yapan Düzce İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü, zabıta ve maliye ekipleri ile birlikte yapılan arama neticesinde 35 bin litre denature halde tank içerisinde faturasız etil alkol, 42 bin litre sevke hazır damıtılmış alkol olduğu değerlendirilen sıvı olmak üzere toplam 77 bin litre etil alkol ele geçirildi.

Olay ile ilgili işletme sorumlusu E.Z.Y ile birlikte toplam 9 çalışan gözaltına alındı. Kaçak alkol operasyonuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABER: Savaş ARI