Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezinde 18-24 Şubat 2022 tarihleri arasında vatandaşların yoğunlukta bulunduğu alanlar, şüpheli şahıs ile araçlarda ve umuma açık yerlere yönelik huzur uygulaması gerçekleştirdi.

5 hırsızlık olayı çözüldü

Beyciler Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinden hırsızlık yapan 5 şüpheli şahıs fazla uzaklaşamadan çalınan malzemeler ile birlikte suçüstü yakalanırken malzemeler işyeri sahibine teslim edildi. Şüphelilerin 2 ayrı işyeri ve 1 camide meydana gelen hırsızlık olayının da failleri olduğu, yapılan güvenlik kamera görüntülerinden tespit edildi. Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde çaldığı cep telefonunu satmaya çalışan şüpheli de çalmış olduğu cep telefonu satarken suçüstü yakalandı.

Fuhuş yaptırılan 4 kadın sınır dışı edildi

Uygulamalar esnasında Nusrettin Mahallesi’ndeki bir evde fuhuş yapıldığı bilgisi alan ekipler harekete geçti. Yapılan fiziki çalışmalar sonucunda da 4 yabancı uyruklu kadının para karşılığı fuhuş yaptığı tespit edildi. Fuhuşa teşvik aracılık veya zorlama suçundan şüpheli 2 şahsa adli işlem yapılırken yabancı kadınlar da sınır dışı edildi. Ayrıca fuhuş yapılan ev de mühürlendi.

Aranması bulunan 17 şahıs yakalandı

Bir haftalık süredeki asayiş uygulamalarında haklarında çeşitli suçlardan araması olan şahıslar da yakayı ele verdi. Toplamda bin 157 şahsın GBT sorgusu yapılarak aranması bulunan 17 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 9 şahıs çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Tutuklanan şahıslardan 23 yıl 9 ay, 16 yıl, 6 yıl 8 ay mahkûmiyet kararı olan 3 şahıs bulunduğu öğrenildi. Uygulamalar sonucunda 7 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 141 adet fişek, 3 adet bıçak ve 2 gr esrar maddesi ele geçirildi.