Hayvana yönelik şiddet ve cinayet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde köpeğe zincir ve tekmeyle şiddet olayı henüz hafızalardaki tazeliğini korurken bu kez vicdanları sızlatan olayın adresi Kaynaşlı ilçesi oldu.

Yerde yatan 2 sokak köpeğine kurşun yağdırdı

Görgü şahitlerinin ifadesine göre 6 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen vicdansız şahıs sokakta oynayan çocukların gözü önünde yerde yatan 2 sokak köpeğine kurşun yağdırdı. Etrafta korkuya da neden olan cani şahıs ardından köpekleri sürükleyerek çöp konteynerine attı. Şahıs arkasına bile bakmadan otomobiline binerek olay yerinden uzaklaştı.

Dernek gönüllüleri hızla gitti ama…

Bipativer Düzce Hayvanları Koruma Derneği gönüllüleri durumu haber alır almaz köpekleri hayatta tutabilmek için soluğu ilçede alsa da konteyner içinde vücudu kurşun yaralarıyla dolu, hayvan düşmanının kurbanı olan can dostların cesetleriyle karşılaştı.

Polis her yerde o caniyi arıyor

Olayın hemen ardından kaydedilen içler acıtan görüntüler de derneğin sosyal medya üzerinden sansürlenerek yayınlandı. Görüntüleri izleyenler hayvan katliamını gerçekleştiren şahsa lanet yağdırırken bir an önce yakalanarak hak ettiği cezayı alması için yetkililere çağrı yaptı. Polis ekipleri çevredekilerin ifadesi kapsamında şahsı bulup adalete teslim etmek için çalışma başlattı.

Kaynaşlı Belediyesi, sokak hayvanları için ne yapıyor?

Öte yandan hem vatandaşların hem de hayvanların huzur içinde yaşayabilmeleri için Birol Şahin’in yönetimindeki Kaynaşlı Belediyesi’nin Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının olup olmadığı ve yeterliliği de bir kez daha ilçede yaşayanlar tarafından tartışmaya açıldı.

Erdoğan talimat vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Sokak hayvanlarının yeri Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklardır. Hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı önlem alın” açıklamasının ardından Kaynaşlı Belediyesi’nin hiçbir çalışma içine girmemesi soru işaretlerine neden oldu.