Düzce Merkeze bağlı Hatipli Ketenciler Köyü’nde dün gece saatlerinde çıkan yangınla birlikte tepki sesleri de yükseldi.

İdris Yıldırım’a ait ahşap evde kimsenin olmadığı sırada bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Evden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Ancak köyde haftalardır musluklardan su akmaması yüzünden yangına müdahale edemeyen köylüler,  çaresizce itfaiyenin gelmesini bekledi.



“Bu yüzden öyle seyrettik”
Yangını haber alarak hemen soluğu alevlere teslim olan evinin önünde alan İdris Yıldırım, evin eski olmasından dolayı yangının elektrikten çıkmış olabileceğini söyleyerek, “Yangın ilk çıktığında çok fazla ateş yoktu ama su olmadığı için söndürmedik. Hiçbir yerde su olmadığı için elektrikler de kesildiği için depodan da sulayamadık. Bu yüzden öylece seyrettik.” dedi.



“Suyumuz olmadığı için bu ev yandı”
Köy halkından Murat Demir ise köylerinde su olmamasının bu evin tamamen yanmasına sebep olduğunu belirterek, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Su olsaydı eğer ilk anda yangını söndürürdük. Köyde su sorunumuz var. Bunu muhtar da biliyor, Özel İdare de biliyor, belediye de biliyor. Belediyenin itfaiye tankerleriyle su getirtiyoruz. Su içemiyoruz, banyo bile yapamıyoruz. Yangına da hiç müdahale edemedik bu yüzden. Eğer ki 1 musluktan akan suyumuz olsaydı biz bu yangını söndürürdük. Suyumuz olmadığı için bu ev yandı.”



Haber: H. GÜRSOY