Düzce'de kendisini uyanık sanan sürücü, güvenlik güçlerini atlatamadı. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu kırmızı renkteki BMW marka aracı pert olan sürücü aynı modelde beyaz renkte bir araç bularak plakasını bu otomobile taktı.

Bu şekilde Düzce sokaklarında seyreden araçla ilgili gelen ihbar üzerine araştırma başlatan polis ve jandarma, plaka sahteciliği yapan Düzce merkezde ikamet eden T.K. isimli şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Sıklaştırılan denetim ve kontroller sonucu İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Jandarma Trafik Timleri, kaza sonucu kullanılamaz hale gelen kırmızı renkteki kendisine ait otomobilin Düzce'ye kayıtlı plakasını yine 81 plakalı beyaz renkli başka bir araca takan T.K.'yı Aydınpınar yolu Küçükahmetler Köyü Kavşağı'nda 8 Şubat Pazartesi günü saat 20:00 sıralarında yapılan yol kontrolü sırasında kıskıvrak yakaladı.

Yapılan sorgulamasında aracın 1985 model ve 2019 yılında hurdaya çıkarışan BMW marka bir araca ait olduğu  tespit edildi. Yapılan tespit üzerine T. K. isimli şahıs hakkında  toplam 9 bin 385 TL cezai işlem uygulanırken, resmi belgede sahtecilik  suçundan adli işlem başlatıldı.