Akçakoca Çuhallı Çarşısında yaptığı haber ve yorumlar nedeniyle dün bir grup tarafından aracının önü kesilerek darp edilmek istenen Gazeteci Özhan Kızıltan, belinden çıkarttığı silahla, Mustafa Turan isimli esnafı ayağından yaralamıştı.

Polis tarafından sorgulanan zanlı Özhan Kızıltan, bugün çıkarıldığı savcılık tarafından can güvenliği gerekçe gösterilerek tedbiren tutuklandı ve Çilimli Cezaevine gönderildi.

Kızıltan’ın CHP’nin Masonik Yapılanması ile ilgili haber ve yorumlar yaptığı gerekçesi ile Mustafa Turan tarafından sürekli tehdit edildiği öne sürüldü. Bu nedenle hakkında koruma kararı bulunan Kızıltan’ın dün aralarında Mustafa Turan’ında bulunduğu grup tarafından aracının önü kesilerek camlarına yumruklarla vuruldu. Bunun üzerine, Acil Panik Butonuna basarak polis ekiplerinden yardım istedi.

Bu sırada aracından inen Kızıltan, grubun saldırısına uğramak üzerineyken belinden çıkarttığı silahla grubun kendisine saldırmaması için yere ikaz ateşi atara. Kızıltan’ın silahından çıkan kurşunlardan birisi Mustafa Turan’ın bacağına isabet etti.

Kızıltan olay yerine gelen polis ekiplerine silahını vererek teslim olduğu esnada, çevre esnafları tarafından linç edilmek istendi. Kızıltan’ı linç edenlerin arasında en son ruhsatsız çay ocağı işleten ve bu duruma Akçakoca Belediyesinin göz yumduğu bir esnafın da olduğu ileri sürüldü.