Merkez’e bağlı Boğaziçi beldesinde oturan Ş.E. isimli şahıs, aralarında köpek nedeniyle husumet olduğu öğrenilen F.A isimli komşusunun ormanlık alanda kaçak olarak ağaç kestiği iddiasıyla Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'ne şikâyet etti.

Vakit kaybetmeden olay yerine gelen orman ekipleri yapılan incelemenin ardından nöbetçi savcılıkla iletişime geçti. Savcının talimatıyla F.A. hakkında zabıt tutarak kaçak olduğu iddia edilen emvale el konuldu. İddiaların hedefindeki F.A. ise ormandan ağaç kesmesinin söz konusu olmadığını ve 6-7 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinde suların ormandan taşınan odunları topladığını söyledi. Savcılık, olayın aslının ortaya çıkması için soruşturma başlattı.

F.A. isimli şahıs husumetli olduğu komşusu hakkında resmi evraklara da yansıyan işlemler kanuna ve yönetmeliğe uygun bir şekilde yapılmasına, savcılık kanadıyla olayın aydınlatılması için soruşturma başlatılmasına rağmen tatmin olmadı.

Sürekli gizli video kayıtlarıyla komşusunu rahatsız etmeye başlayan şikâyetçi komşu Ş.E., orman işletme ekiplerinin konuyla ilgilenmediğini ve F.A.’nın evinde çay içerek geri döndükleri iddiasında bulunarak bu kez de savcılığın ve basın kuruluşlarının yolunu tuttu. Söz konusu iddiaların yerel bir haber sitesinde yer almasının ardındansa Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla ilgili kuruma tekzip yazısı gönderildiği öğrenildi.