Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ağa Mahallesi’nde uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen şafak baskının görüntüleri paylaşıldı. İstanbul’dan gelen Özel Harekat Polisi’nin de destek verdiği baskında 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 kişinin 2'si evin içerisine kazılmış tünelde yakalanırken, yakalananlardan birinin 31 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Operasyona 140 polis, 2 özel harekat timi ve 4 adet narkotik arama köpeği katıldı. Düzenlenen baskında çok sayıda uyuşturucu madde ile silah tüfek ve para ele geçirildi.

Özel harekat polisi havaya ateş açtı…
Öte yandan operasyon sırasında kaçmaya çalışan şahsın yakalanma sırasında özel harekat polisinin otomatik silahla havaya ateş açma sesleri de görüntülere yansıdı.


Konuyla ilgili Düzce Valiliği’nden yapılan ayrıntılı açıklama ise şu şekilde;

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimiz Ağa Mahallesinde uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen projeli dosya kapsamında 1 ay süren çalışmalar sonucunda;

Tespit edilen şüpheli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve şahısların silahlı olduklarının anlaşılması üzerine 31.10.2017 günü eş zamanlı olarak İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte yapılan operasyonda;

*2 Adet Ruhsatsız 9 mm tabanca, 1 Adet Ruhsatsız 7,65 mm Tabanca ve 9 mm 29 adet Tabanca Fişeği,

*5 Adet Ruhsatsız av Tüfeği ve 62 Adet Av Tüfeği Fişeği,

*1 Adet Kurusıkı tabanca,

*Bir Miktar Sentetik Kannabinoid Maddesi ile bir miktar Esrar Maddesi,

*Suçtan Elde Edildiği değerlendirilen 1.100TL Para ele geçirilmiştir.

Yapılan Şafak baskınında 11 Şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 1 şahsın 23 ayrı suçtan 31 Yıl 10 Ay Kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı, 1 şahsın 3 Yıl kesinleşmiş Hapis cezası ile arandığı, 1 şahsında Cezaevi Firarisi olarak arandığı anlaşılmıştır.

Ayrıca devam eden soruşturma dosyası kapsamında torbacı şahıslardan uyuşturucu madde temin eden 20 şüpheli şahıs suçüstü yakalanarak adli işlem yapılmıştır.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün Ağa Mahallesindeki 31.10.2017 günü yapmış olduğu operasyonda; 140 Personel, 4 adet Narkotik Madde Arama Köpeği ve 2 Tim Özel Harekat Polisi görev almıştır.

Şüpheli şahıslar tamamlanan işlemlerinin ardından Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan Adli Makamlara sevk edilecektir.

Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile aralıksız devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DÜZCE VALİLİĞİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Haber; Ş. ÇAKIR