Olay, 15 Mayıs Cumartesi günü saat 02.00 sıralarında Rasim Bedir Paşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Barış Ürün’e ait otomobil, kapalı otoparktan çalındı. Otomobilinin yerinde olmadığını fark eden Ürün, durumu Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İl genelinde polis ve jandarma ekiplerine haber verilirken, Barış Ürün ve kısıtlamadan muaf arkadaşları da şehirde arama çalışmaları yapmıştı.

Çalının lüks aracın Düzce İhsaniye mevkiinde görülmesinin ardından, aracın peşine düşen polis ekipleri ile sürücü arasında film sahnelerini aratmayan kovalamaca başlamıştı. Polis ekiplerinin kilometrelerce takip ettiği araç, Yığılca yolu üzeri Katı Atık Tesisi mevkiinde terk edilmiş halde bulunurken, aracı kullanan şüpheli ise gece karanlığından da faydalanarak ormanlık alanda izini kaybettirmişti.

Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde kimliği tespit edilen F.M. isimli şüphelinin Konuralp Şehit Bayram Gökmen Mahallesinde bir adreste olduğu belirlendi. Adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri, şüpheli F.M ile birlikte 4 kişiyi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin ikamette ve şahıslar üzerinde yaptığı aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından, adli mercilere sevk edileceği bildirildi.

HABER: Savaş ARI