Düzce’nin Gümüşova ilçesiyle Sakarya’nın Hendek ve Karasu ilçelerinden ayrı ayrı tarihlerde çalınan 9 otomobil, Düzce ve Sakarya İl Emniyet Müdürlükleri’ne bağlı Hırsızlık Şube ekiplerince ortak olarak yürütülen altı aylık çalışmanın ardından bulundu.

Aynı bölgedeki iki ilde art arda meydana gelen araç hırsızlığının aynı kişi tarafından gerçekleştirilme ihtimali üzerinde duran Düzce ve Sakarya Emniyeti, 6 ay önce ortak çalışmanın düğmesine bastı.  


 

Balıkesir’de operasyonla yakalandı

Mobese görüntülerinin incelenmesi, plaka tanıma sistemleri, şüpheli eşkal belirleme, kriminal inceleme, evrak inceleme ve eşleştirme gibi çalışmaların sonucunda şüpheli şahsa ulaşıldı. Araçlara change işlemi uygulayan A.P. isimli şahsın Balıkesir’de olduğunu tespit eden ekipler, operasyon için geçtiğimiz günlerde harekete geçti. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmayı derinleştiren ekipler, 9 araca ulaştı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkından araçlar sahiplerine teslim edilirken, aylar sonra tekrar araçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, emniyet ekiplerine teşekkür etti.



 

Tüm emniyetimize teşekkür ederiz”


Aracının 7 Şubat gecesi Hendek Yenimahalle’de çalındığını söyleyen Mehmet Faslı, şöyle konuştu:

“Aracım 7 Şubat gecesi Hendek Yenimahalle’de çalındı. Hemen emniyete haber verdik. Sağ olsun görevliler geldi ve raporlar tutuldu. Bu güne kısmetmiş. Tüm emniyetimize teşekkür ederiz. Hendek emniyetine de ayrıca teşekkür ederim. Bayram hediyesi gibi oldu. Biz gece yatağımızda uyurken emniyet birimlerimiz gece gündüz çalışarak araçlarımızı buldu.”
 

 

“Emniyetimizden bayram hediyesi aldık"  

Aracı çalınmadan önce eşini kaybettiğini söyleyen Yusuf Kavaz, şunları ifade etti:

“21 Mart gecesi aracım çalındı. Aracım çalınmadan beş ay önce eşim vefat etmişti. İki ayrı acıyı yaşadık. Emniyete bildirdik emeği geçen. Herkese teşekkür ediyorum. Bayram hediyesi aldık emniyetimizden,  Allah razı olsun.”
 

 

“Ailem için hastaneye gidip geliyordum”

Sürekli hastaneye gidip gelmek zorunda olduğunu söyleyen Hüseyin Dayıoğlu, şunları söyledi:

“3 Mart gecesi çalındı arabam. Ailem hasta şeker hastası. Hastaneye gidip geliyordu. Hendek emniyetine ve Düzce emniyetine teşekkür ediyorum. Arabanın bazı eksikleri var ama buna da şükür.”



HABER: M.KADAŞ