O şoförden özür açıklaması geldi. Direksiyon başındayken telefonla ilgilenen ve o anların bir yolcu tarafından kaydedilmesi ile gündeme oturan halk otobüsü şoförü gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Ancak özür açıklamasında hem serzeniş hem de tepki vardı.
Kalıcı Konutlar-Düzce seferini yaptığı sırada halk otobüsünün seyir halinde telefonuyla ilgilenirken bir yolcu tarafından görüntülenen şoförü, görüntülerin oncurtv.com adresimizde ‘Yolcuların canını hiçe saydı’ başlıklı haberde yayınlanmasının ardından yaptığı hareketten dolayı özür diledi.

“Yol boştu” savunması
Habere yorum yazarak görüntülerde yaşananları aktaran şoför, Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiinde seyrettiği esnada yolun boş olduğunu söyleyerek kimsenin hayatını hiçe saymadığını savundu. Yorumunda kazaların oluş biçimine göre rakamlara yer veren şoför, Düzce’de görev yapan şoförlerin kaza sayılarının az olması nedeniyle ilk sırada olduğunu savundu.

“Teşekkür beklemiyoruz ama…”
Yolculara seslenmeyi ihmal etmeyen şoför, “Hanginize zarar verdik. Hepiniz akşam evinizden hızlı şekilde sağ salim gidiyorsunuz. Teşekkür beklemiyoruz ama bir anlık yanlışı haince posta etmekte ayrı bir şey. Ben o an o şekilde hareket ettiğim için özür dilerim.” dedi.

Olay
Dün, Kalıcı Konutlar-Düzce seferi yapan otobüsün şoförü, seyir halinde elindeki telefonla ilgilenerek yola bakmadığı ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle bir yolcu tarafından cep telefonuyla görüntülenmişti.

Yetkililerden ses çıkmadı
Öte yandan haberin kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından olay için ilgili kurumlar sessizliğini korudu.