Düzce’ye bağlı Gümüşova ilçesinde bir tekstil atölyesinin çalışanları isyan etti.

Çalışanların iddialarına göre şirket sahibi müşterilerine yüksek meblağlarda borçlanıp birkaç makineyi sattıktan sonra ortalıktan kayboldu.

Kendilerini atölye içerisine kilitleyen tekstil çalışanları ve alacaklılar firma binası önünde toplandılar.

Olay yerine polisin intikal etmesiyle bir grup çalışan ifadeleri alınmak üzere Gümüşova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Firma önünde bekleyen çalışanlar Öncü Haber mikrofonuna konuştular.

Patron kaçtı, maaşlar kaldı!                                            

Tekstil çalışanlarından Seher Kuş, dört senedir bu atölyede çalıştığını ve yılbaşından bu yana maaşlarını almakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek şu şekilde konuştu:
“Alamadığım tazminatım ve iki aylık maaşım var. Patronumuz kaçtı gitti. İstanbul’a mı yoksa memleketi Iğdır’a mı gitti bilmiyoruz. Maaşlarımız bu yıl içerisinde sürekli aksadı. Beş senelik bir firma burası. Büyük bir market zincirinin iç giyimlerini de dikiyorduk. Onlar da alacakları ürünleri tahsil etmek için tırlarıyla geldiler. Düzce’den de firmalar alacakları için geldiler. Biz de onlara kapıları açmıyoruz. Burada yüze yakın insan çalışıyoruz. Onlar da biz de bekliyoruz



“Çocuğum hasta dedi”

Patronlarının çocuğunun hasta olduğunu söyleyerek Gümüşova’daki evini de boşaltıp apar topar kaçıp gittiğini iddia eden tekstil çalışanlarından Sena Çalışkan, polis gelene kadar birçok işçinin firma önünde toplandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Dört senedir burada çalışıyorum. Patronumuz çocuğum hasta diyerek gitti. Bir haftadır haber alamıyoruz. Evini de toplayıp gitmiş. Firmalar da ulaşamadıkları için mallarını almaya geldiler. Biz de bunca çalışanın hakkı olduğu için ürünleri vermek istemiyoruz.  Patronumuz yavaş yavaş makineleri sattı. Şu an içeride 4 tane makine kaldı var. Geri kalan tüm makineler satıldı.”



Bir diğer çalışan Sevim Akın ise bir süredir izinde olduğunu ve haberi duyunca çok üzüldüğünü belirtti. Akın, “Hiçbirimizin geleceği belli değil. Çıkışlarımızı da almadan patronumuz kaçtı.” dedi. Sevim Akın, bir durum değerlendirmesi yapmak için tüm çalışanlar olarak Salı günü toplantı yapacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Haber: M.KADAŞ