Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri, şehrin farklı noktalarında APP Plaka uygulaması yaptı. Düzce’de Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. maddesinde yapılan düzenlemeyle birlikte merkezin farklı noktalarında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri tarafından Amerikan Pres Plaka (APP) olarak adlandırılan plakalar üzerinde uygulama gerçekleştirdi.

Polis ekipleri, Aydınpınar Caddesinde araçlarda APP plaka açısından herhangi bir olumsuzluğa rastlamazken muayene ve sigorta işlemleri gibi evrak eksikliklerinden dolayı 7 aracın sürücüsüne 1800 lira para cezası verildi.

Eski Bolu Caddesindeki uygulamada ise 35 araca evrak eksikliğinden dolayı 12 bin 500 lira ceza verilirken 1 araç trafikten men edildi. 2 farklı noktadaki uygulamaların ardından 42 araca 15 bin 300 lira idari para cezası uygulanırken 1 araç trafikten men edilmiş oldu. Trafik şube ekipleri uygulama esnasında sürücülere, Karayolları Trafik Kanununda APP Plakalar üzerinde yapılan düzenlemeyle birlikte ve son zamanlarda yaşanan terör olayları, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) takılan sahte plakaların önüne geçilebilmesi için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi.