Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte, dolandırıcıların uyguladığı yeni taktikler şaşkınlık uyandırıyor. Düzce’de yaşanan bir olayda, bir kişi Kevser Yıldız isimli vatandaşa whatsApp üzerinden ‘Bu benim yeni numaram’ diyerek tanıdığı bir kişinin ismini verdi. whatsApp üzerinden bir süre Kevser Yıldız ile konuşan kişi, kendisinden ‘Yarın öğle saatlerinden iade edeceğim’ diyerek 4 bin TL borç para istedi.

Gerçek tanıdığı kişiyi arayınca ortaya çıktı

Bunun üzerine Yıldız, dolandırıcının ismini verdiği tanıdığı kişinin diğer numarasını aradı. Telefonun diğer ucundaki tanıdığı kişinin para talebinin olmadığını öğrenen Yıldız, başından geçen olayı Öncü Haber Merkezine anlattı.

“Düzceliler sakın bu oyuna gelmesin”

Düzce’de tanıdığı birçok kişiden bu yöntemle para talep edildiğini ifade eden Yıldız, “Benim telefonumun whatsApp’ına yabancı bir numaradan çok iyi tanıdığım bir kişinin adıyla “Abla bu benim yeni numaram, diğer numaramı kapattım. Bana Acil 4 bin TL para lazım. Yarın öğle saatlerinde iade edeceğim’ şeklinde mesaj geldi. Bende tanıdığım kişinin numarasını aradım ve kendisinin böyle bir talebinin olmadığını söyledi. Düzce’de birçok tanıdığıma bu şekilde mesaj gitmiş. Başkalarının adını kullanarak borç para istiyorlar. Düzceliler sakın bu oyuna gelmesin" dedi.