Düzce’de akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı yaşandı. Bir şahıs, elini kolunu sallaya sallaya girdiği zincir market mağazasında, bütün alarm sistemlerine rağmen 2.500 tl değerindeki 2 adet telefonu çaldı.

Olay 1 Ocak 2021 Cuma günü Düzce Nusrettin Mahallesi’nde bir zincir market mağazasında meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında markete medikal maskeyle giren şahıs, müşteri gibi ürünleri inceledi. Daha sonra harekete geçen şahıs 2.500 TL değerinde 2 adet cep telefonunu montunun içine atarak, rahat tavırla marketten dışarı çıktı.

 “BUGÜN FARKETTİK”

12 gün önce yaşanan hırsızlık olayı bugün market çalışanları tarafından fark edildi. Teknoloji reyonunda 2 telefonun eksik olduğunu fark eden market çalışanları, vakit kaybetmeden güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, bir şüpheli tarafından 2 adet telefonunun çalındığının anlayan market çalışanları, durumu vakit kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi.

Konu ile ilgili Öncü Haber merkezinin ulaştığı market çalışanı: “ Arkadaşlarımla konuştuktan sonra kimsenin satmadığını fark ederek, güvenlik kamerası kayıtlarını izledik. Gördüklerimize inanamadık. Olayın bugün farkına vardık. Eğer genel sayımdan sonra fark etseydik maaşlarımızdan kesilecekti. İyi ki bugün fark ettik” diye konuştu.

Öte yandan polis ekipleri, şahısın rahat tavırlarından ve teknolojik cihazların bulunduğu kutunun alarmını kapatıp kolaylıkla açmasından dolayı, daha önce zincir marketin başka bir mağazasında çalışmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı

Hırsızlık anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, mağazaya giren maskeli şahsın önce müşteriymiş gibi ürünleri incelediği görülüyor. Ardından kimsenin olmadığından emin olup rahat bir şekilde telefonları alıp kaçıyor.

Olayın ardından mağazaya gelerek güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis ekipleri şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

HABER: L.ŞENEL