Bir süredir liderliğini V.R isimli şahsın yaptığı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe alan Düzce İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Timleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde örgüte yönelik 20 Mayıs 2022 tarihinde operasyon düzenlemişti.

Düzenlenen operasyonda aralarında iki İnfaz Koruma Memuru ve bir kadının da bulunduğu 16 kişi, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt lideri V.R, ile birlikte H.O, B. L, U. Y, F.B, C.M, Y. R, Ö.K, O.Z, Y. R, O. Z, İ.M, İ.N, E.Y,  K.Ş ve G.D.R isimli kadın şahıs, işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na götürülmüştü. Şahıslardan 3’ü jandarmadaki işlemlerinin ardından, 4 ise çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştı.

Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılan 7 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Asliye Ceza Mahkemesine itiraz yapıldı. İtirazı değerlendiren 5 Asliye Ceza Mahkemesi, 7 şüphelinin yeniden yakalanmasına yönelik karar çıkarttı.

Çıkartılan yakalama kararının üzerine harekete geçen Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ile Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şahısların bulunduğu adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 6 kişi gözaltına alınırken, firari bir kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.