Olay geçtiğimiz günlerde Düzce’de meydana gelen olayda O.Ş. isimli bir şahıs tartıştığı A.A. isimli şahsı hafif yaraladı.

Olayın üzerine A.A. isimli şahıs kendisini yaralayan O.Ş.’den şikâyetçi olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine şüpheli O.Ş hakkında Basit Yaralama suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma dosyasının Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaşma Bürosuna gönderilmesinin ardından Düzce Adliyesi Uzlaşma Büro Savcısı Yeliz Başkan tarafından müşteki A.A ile yapılan görüşmede şüphelinin Düzce Fehmi Öney Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evlerine 15 bin TL bağışta bulunması şartı ile uzlaşabileceğini talep etti.

Bunun üzerine Uzlaşma Büro Savcısı Yeliz Başkan tarafından şüpheli O.Ş ile yapılan görüşmede, bağışta bulunmayı kabul ederek, Düzce Fehmi Öney Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evlerine 15 bin TL bağışta bulunması nedeniyle dosyada uzlaşma sağlandı.

Bağışın yapılmasının ardından, süreci yakından takip eden Uzlaşma Bürosu Savcısı Yeliz Başkan ile Fehmi Öney Sevgi Evleri Kuruluş Müdürü Serter Tüloğlu bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, konunun kamuya örnek teşkil edecek şekilde çözüme kavuşturulmasına büyük katlı sağlayan Savcı Yeliz Başkan ve Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı takdir topladı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “her iki taraf açısından gönüllü olarak barışçıl yollarla çözüme kavuşmuş ve toplumsal barışa katkı sağlanmıştır.” İfadelerine yer verildi.