Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla silah çetesine darbe vuruldu.



Alınan bilgiye göre, Düzce’de son dönemde yaşanan “kasten adam yaralama” olaylarında emniyet güçlerinin dikkati sayesinde suç unsuru olarak aynı tür silahların kullandığı tespit edildi. Zanlılardan alınan ifadeler ve titiz araştırmalar doğrultusunda kuru sıkı silahtan gerçek silah üreten bir çetenin olduğu ortaya çıkartıldı.

Asayiş Şube Müdürü Cengiz Dursun tarafından silah çetesini çökertmeye ve olası terör olaylarında kullanılmasını engellemeye yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Adli makamlardan alınan iznin ardından Cinayet Büro ve diğer kısım ekiplerince Kültür Mahallesi, Çay Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Kiremit Ocağı Mahallesinde bulunan 4 ev ile kuru sıkı silahların gerçek silaha dönüştürüldüğü yer olan Eski Sanayi Çarşısı’ndaki bir iş yeri ile 3 araçta eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda işyeri sahibi olan ve kuru silahları gerçek silaha dönüştürdüğü belirlenen H.C.J. ile imalatçısı, satıcısı olduğu öğrenilen C.B., A.E., B.Ö., F.Ö. ve S.Ş yakalandı. Aynı silahı kullandıkları belirlenen şahıslar gözaltına alındı. Tespit edilen adreslerde yapılan aramalarda 17 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, çok sayıda tabanca namlusu, şarjörü, kabzesi ve parçaları ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar ifadeleri alınmak emniyete götürüldü. Emniyetteki sorguları tamamlanan 6 şüpheli, polisler tarafından adliyeye çıkarıldı.


Zanlıların adliyedeki işlemleri sürüyor.