Dün akşam Ağa Mahallesi’nde park halindeki otomobilinde başından bir el ateş edilerek öldürülen Rıza Malatyalı Ortaokulu Müdürü Said Tekin’in ölümündeki gizem sürüyor. Tekin’in iki yıldır görev yaptığı Rıza Malatyalı Ortaokulu’nda ise bugün tam bir sessizlik hakim… Öğrenciler okula gitmedi. Gidenler ise evlerine gönderildi. Okulda görev yapan öğretmenler ise şokta…

Korkunç cinayetin ardından olayın yaşandığı Ağa Mahallesi’ndeki Tekin’in görev yaptığı Rıza Malatyalı Ortaokulu’na giden haber ekibimiz İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Mahalle Muhtarı Nesim Zengin ve Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Işık’la görüştü.

Tekin’in iyi bir insan olduğunu ifade eden yakın çevresi bildikleri kadarıyla herhangi bir düşmanı olmadığı dile getirdi.

“Çok acı bir gün”
Olay nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, cinayete kurban giden Tekin’in ailesinin cenaze için hastanede olduğunu belirtti.
Yiğit, çok acı bir gün yaşadıklarını aktararak, “Rıza Malatyalı Ortaokulu Müdürümüz Sait Bey dün gece elim bir olay sonucu hayatını kaybetti. Tabii biz bugün hemen okula geldik. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz oldukça üzgünler. Çok talihsiz bir olay duygularımızı şu anda ifade edemiyoruz. Müdürümüzün ailesi de ilimize intikal ettiler. Gerekli cenaze işlemleri de yapılıyor. Kendisi yarın öğle namazından sonra defnedilecek. Üzgünüz. Eğitim camiası olarak bu tür olayların yaşanması bizi üzüyor.”

“Sebebini henüz bilmiyoruz, emniyet var gücüyle çalışıyor”
Cinayet ile ilgili ise Yiğit şunları söyledi: “Sebebini henüz bilmiyoruz. Emniyet müdürlüğümüz de bu olayı bir an önce aydınlatmak için var gücüyle çalışıyor. Dileriz bir an önce aydınlanır ve katiller kimse bulunur. Annesi babası burada, amcası ve kardeşleri de geldiler. Cenazesini almak için gerekli işlemler yapılıyor. Biz de kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Velisiyle öğrencisiyle hepimizi huzursuz etti
Ağa Mahallesi Muhtarı Nesim Zengin ise hiç kimsenin mahallesinde böyle bir olayın yaşanmasını istemeyeceğini söyledi. Öldürülen Okul Müdürü Tekin hakkında düşüncelerini paylaşan Zengin, “Kendisi 2-3 senedir bizim okulumuzda. Benim tanıdığım, bildiğim kadarıyla gayet beyefendi, saygılı iyi bir insandı. Velilerle veya başkalarıyla herhangi bir şeyini duymadım.  Çok sakin iyi bir insandı. Ben sigara bile içtiğini bilmem. Tabii öncesini bilmem. Ben 2-3 senedir tanıyorum. Öğretmenlerle de diyalogları iyiydi. Gayet beyefendi bir adamdı. Bütün çevresine sordum. Hatta bugün babasıyla da görüştüm, hastanede düşmanı falan yok. Öyle bir insana da benzemiyor. Bir an evvel bulalım bu kimdir? Velisiyle öğrencisiyle hepimizi huzursuz etti. Bu kimdir, sebebi nedir? Bir an önce bulunması gerekiyor.” diye konuştu.

“Herhangi bir düşmanı falan yoktu”
Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Işık ise şunları söyledi:

“Çok değerli bir öğretmenimizdi. Çok değerli bir müdürümüzdü. Herhangi kişisel işleri olmadığını çok iyi biliyorum. Ben de gece saat 00.00 gibi öğrendim. Geldim buraya emniyete ifadelerimizi falan verdik. Emniyet teşkilatımız zaten gerekeni yapmaktadır. Şuanda zanlının peşindeler. İçeriden mi dışarıdan mı bilemiyoruz. Büyük ihtimal dışarıdandır. İnşallah en kısa sürede yakalanır. Herhangi bir düşmanı falan yoktu. O konuya bize hiç bahsetmedi. Düşmanı falan olduğunu da tahmin etmiyorum. Bütün mahallemizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin başı sağ olsun.”

Düzce’yi sarsan cinayetin ardından polis tüm gücüyle korkunç olayı aydınlığa kavuşturmak için çalışmalarını sürüyor.