Kaza, gece saat 04:00 sıralarında Zonguldak, Düzce, İzmir seferini yapan Efe Tura ait bir yolcu otobüsünün Balıkesir ‘Savaş Tepe’ mevkiinde devrilmesi sonucu meydana geldi.

17 kişinin yaralandığı ve 15 kişinin ise yaşamını yitirdiği kazada, otobüste bulunan iki yolcunun ise Düzceli olduğu öğrenildi. Henüz kazada yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların kimlikleri açıklanmazken, kimlik listelerinin oluşturulmaya çalışıldığı öğrenildi.

Şoför viraja hızlı girdi iddiası…

Öncü Haber muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, yolcu otobüsü gece saat 03.00’da mola yerinden ayrıldı. Otobüsün sürücü koltuğunda olan Zonguldaklı Kerem Başol (32), iddiaya göre ‘Savaş Tepe’ mevkiinde bulunan keskin viraja, süratli bir şekilde girdi ve direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan aşağı uçtu.

Otobüsün sürücüsü Başol ve diğer otobüs şoförü, olay yerinde hayatını kaybederken, yolda bulunan yaklaşık 40 metre fren izleri ise ‘viraja hızlı girdi’ iddialarını güçlendirdi.

Öte yandan otobüsü kullan Başol’un yeni şoför olduğu öğrenilirken, otobüste bulunan iki Düzceli vatandaşın sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Otobüste bulunan yolcuların kimlik belirleme işlemleri devam ediyor.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABER: Mustafa KİLELİ