Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren otomotiv ürünleri fabrikası Teknorot’ta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
 
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.  Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Kocaeli, Bolu ve Sakarya'dan gelen itfaiye ekipleri de destek verdi.
 
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 5,5 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları sürüyor.
 
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı ikinci açıklamada, "İlimiz 1. OSB'de bulunan fabrikada akşam saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının başladığı ilk andan itibaren çalışmalarını sürdüren ve çevre illerden destek veren itfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
 
NELER YAŞANDI?
 
Jandarma ekipleri de güvenlik amacıyla çevredeki araçları ve vatandaşları uzaklaştırdı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuş ve fabrikanın önemli bir tesis olduğunu ve pazar günü olması dolayısıyla içeride çalışan bulunmadığını belirterek, "Çevre il ve ilçelerin tamamından itfaiye istedik. En son Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile konuştuk. AFAD Başkanımız ve İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail beyden helikopter talebimizi yaptık. Şu anda söndürme çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.
 
EN BÜYÜK FABRİKALARDAN BİRİ

Bünyesinde 1300 kişinin çalıştığı fabrika, Düzce'nin en büyük fabrikalarından biri olarak biliniyor. Hafta sonu tatilinde olan ve çalıştıkları fabrikanın yandığını duyan işçiler fabrika önüne gelerek yangını izledi. Yanan fabrika etrafında bulunan fabrikalardan da yangına müdahale için takviye yangın hortumları çekilerek yardım edildi.