Düzce’de son dönemde farklı adreslerde meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri oldukları iddiasıyla aranan 2 suç makinası yakalandı.
Son olarak dün yaşanan uzun süreli kovalamaca sonucu Akçakoca Doğancılar Köyü mevkiinde kaçtıkları otomobili terk eden A.C.K ile Y.K adlı 2 kardeş, jandarma güçlerinin çalışması sonucu yine aynı ilçede daha fazla kaçamadan yakayı ele verdi.

Düzce’yi birbirine katan şüpheliler A.C.K ile Y.K, güvenlik kameralarından tespit edildi. İki şüphelinin fotoğrafları kaçtıkları bölgedeki çevre köylere dağıtıldı. Ormanlık alanda uzun süre arama yapan Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sıkı takip ile firari şüphelileri yakaladı. Savcılık talimatı ile gözaltına alınan suç makinesi kardeşler, Çilimli İlçe Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. A.C.K ve Y.K sorguları için karakola götürüldü.

Hırsızlık şüphelilerin Çilimli’de bir fabrikanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek soygunu gerçekleştirdiği, Kaynaşlı’da otomobil çaldığı ve Yığılca’da hırsızlık olayına karıştığı öğrenildi. Fabrika soygununu gerçekleştiren A.C.K ile Y.K’nın yanında yer alan üçüncü şahsı arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.





Haber: Y. SEVER