Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir fabrikada bölüm sorumlusuyla kavga eden Suriyeli işçinin, yakınlarıyla birlikte gelip işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırmasının ardından yaşanan gerginlik akşam da devam etti.

Edinilen bilgilere göre, Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada bölüm sorumlusu ile Suriyeli işçi arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında Suriyeli genç yanında getirdiği 10 arkadaşı ile fabrikada bölüm sorumlusunun otomobiline taşlı ve sopalı bir saldırı düzenledi. Meydana gelen olayda 2 kişi yaralanarak Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Evlere zorla girip içerdekileri darp etti
Olay, yaşananlarla sınırlı kalmadı. Hendek ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişi önce yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı darp etti. Ardından tartışmanın yaşandığı Suriyelilerin aileleri ile birlikte yaşadığı üç eve adeta baskın yaparak içeride bulunanları darp etti.

2 kişi gözaltına alındı
İlçeyi ayağı kaldıran olay sonrası polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri olayı kontrol altına almakta zorlanınca Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile çevre ilçelerden takviye geldi. Polisin aldığı sıkı önlemler ve yapılan görüşmeler sonucu kalabalık dağıldı.

Haber:Ö.YILMAZ