Kaza saat 22:30 sıralarında Kuzey Çevre Yolu Akçakoca yolu Çıkışı mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Yığılca İlçesinden aldığı hastayı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürmeye çalışan 112 Acil Servis Ambulansı, bir aracın sıkıştırması sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek 10 metre mesafeden yağmur tahliye kanalına uçtu.

Kazanın hemen ardından ambulans içerisindeki sağlık personelleri kendi hayatlarını da tehlikeye atarak hastayı dışarıya çıkarttı.  Ambulans içerisindeki oksijen tüplerinin patlaması sonucunda araçta yangın çıkarken, içerisindeki bir hasta ve 3 Acil Servis personeli hafif yaralandı.Yaralılar olay yerine gelen başka Ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yolda, geniş güvenlik önlemi alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, trafik, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

Kaza haberini alan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hemen kaza mahalline gelerek bilgiler aldı.

Ambulanstaki yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ulaşım şu dakikalarda Metek Toki kavşağından D-100 Karayolu'na veriliyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Öncü Haber Ekibine olay yerinde kaza hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, kazada yaralanan hasta ve sağlık çalışanlarının durumunun iyi olduğunu belirtti. Ambulans şoförünün kazanın oluş şekli hakkında bilgi verdiğini söyleyen Yılmaz, "Bir aracın sıkıştırması sonucu ambulans yoldan çıkmış. Kaza sonrasında personelimiz hemen hasta ile birlikte araçtan iniyor ve sonrasında yangın başlıyor. Şuan herkesin durumu iyi. Ambulanstaki yangın da itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı." dedi.

Sağlık Müdürü Yılmaz Hastanede Personel ve Hastayı Ziyaret Etti...

Öte yandan, olay yerinde aldığı bilginin ardından soluğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde alan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, sağlık personelleri ve hastayı ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. 

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Dr. Yılmaz, kazanın ucuz atlatıldığını söyledi. 

Polis ekipleri, Ambulansı sıkıştıran araç sahibini yakalamak için çalışma yaparken, kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

Haber: Savaş ARI