Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile birlikte toplam 48 sanığın silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. FETÖ’nün Düzce Adliyesi’ndeki katip, mübaşir ve gardiyandan oluşan personel yapılanmasıyla ilgili davanın ikinci duruşmasında sanık avukatları dinlenerek gizli tanıkların ifadeleri soruldu. Soruşturma kapsamında yaklaşık 9 ay önce tutuklanan Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. 

Kendisine gizli tanığın beyanı sorulan Yiğit ifadeleri kabul etmediğini ifade ederek adliye yapılanmasını yönettiği öne sürülen Ceyhan Ulkar’la aralarındaki ilişkilere yönelik ifadelere şöyle yanıt verdi: 

“Benim 2 çocuğum Uzunmustafa ilköğretim okulunda okumuştur. Bu şahsın benim yanıma gidip gelmesi okul müdürü olmasındandır. Gizli Tanıkla konuşması Ceyhan Ulkar'ın arasında geçmiştir benimle alakası yoktur. Yine beyanında Ceyhan Ulkar'ın başka hakim - savcıların çocuklarına da ders verdiği söylenmiştir. Bunlar kimdir bunların da araştırılmasını istiyorum veya şimdiye kadar araştırılmış olması gerekirdi. Benden sonra da adliyeye geldiği sabittir. Ben çocuğum için kendisiyle tanıştım. Kimin bu öğretmeni önerdiğini şu anda hatırlamıyorum 8-9 yıl geçmiştir. Ceyhan ulkar ile ilgili tanışıklığımı daha önceki ifademde belirtmiştim. Eğer bu suçsa hurdan sonra ki görevime neden başsavcı olarak atandım. Düzce'de kime sorsanız en başarılı okulu Uzunmustafa ilköğretimdir der, benimde çocuklarım bu okuldaydı. Benim görüşmem benim bu şahısla ilgim hepsi bundan ibarettir. Özürlü kızım Sümeyra ile ilgili bir devlet çalışanı, vali ya da vali yardımcısının tanıştırması neticesinde tanışıklığımız olmuştur. Böyle bir terörist olan şahsı, Düzce'nin en başarılı okuluna müdür olarak devletimiz neden atamıştır. Devletin göremediğini benim öngörmem nasıl beklenir. Keşke devletimiz bu şahsı bu okula atamasaydı da beni de tanışmasaydım. Benim bu şahsın fetö örgütüne imam olduğunu ben bilmiyorum. Bu şekilde ifade vermiş olmama rağmen C. Savcısı iddianamede hiçbir delil olmadığı için delil elde edebilmek amacıyla varsayımsal, çıkarımsak niyet okuma ve açıkça iddianamenin değerlendirme bölümünde benim ağzımdan söz konusu Ceyhan Ulkar isimli şahıs hakkında " kesinlikle fetöcu olmadığını" söylediğimi beyan ederek yazmıştır. Benim böyle bir beyanım yoktur varsa gösterilmesini istiyorum. Aleyhime beyanları kabul etmiyorum. İmtihanı yapan, komisyon başkanı, üye , ben vardırım.tek başıma alım yapmadım. Türkiye‘de komisyonlar tarafından alınan personelin içinden bir tane FETÖ örgütünden çıkmayan varsa ben cezaya razıyım. Kızım Afyon’da 80 yaşındaki babamın yanında kalmaktadır. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi istiyorum“ 

Avukatların sanıkların savunmalarının ardından karar açıklandı. Tutuklu yargılanan 7 sanığın yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, aralarında Ekrem Yiğit’in de aralarında bulunduğu 12 şüphelinin ise tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Dava 20 Temmuz 2017 Perşembe gününe ertelenmesine karar verildi.