14 Kasım 2015’te gerçekleşen ve Düzce’yi sarsan Taksici Nurettin Yılmaz cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı. 77 yaşındaki taksici Nurettin Yılmaz'ı öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından yapılan operasyonla evinde gözaltına alınan 32 yaşındaki sanık Bayram Ç., olaydan yaklaşık 6 ay sonra dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Davanın ilk duruşmasında Mahkeme Başkanı Hakim Düzce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Göztaş ile üye Hakimler Sadettin Kızılkaya ve Fevziye Melis Kılıç tarafından jet hızıyla alınan kararda, Sanık Bayram Ç.’ye kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken iyi hal indirimi uygulanmadı. Bayram Ç.’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ek olarak ‘Silahlı Yağma’ suçundan da 12 yıl hapis cezası daha verildi.

Olay nasıl olmuştu?

Olay, 14 Kasım 2015’te meydana gelmişti. Düzce merkezdeki bir taksi durağında çalışan 77 yaşındaki taksici Nurettin Yılmaz akşam mesaisinde bir müşteriye gitmek için duraktan ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Güvenlik güçlerinin çalışması sonucu Gölyaka Kültür Mahallesi'nde önce Yılmaz’ın kullandığı taksiye, ardından Gölyaka Saçmalıpınar Köyü yolu kenarında cesedine ulaşılmıştı.

10 bıçak darbesiyle Yılmaz’ı öldüren Sanık Bayram Ç. ilk ifadesinde, “Taksiciyi yolda durdurup Gölyaka'ya gitmek için 100 liraya anlaştıklarını, Gölyaka'ya girerken taksici ile para konusunda tartıştıklarını, tartışma sırasında Nurettin Yılmaz'ı bıçaklayıp, cebindeki parasını aldıktan sonra taksi ile Saçmalıpınar Köyü yoluna götürüp cesedini attığını” anlatarak suçunu itiraf etmişti.

Haber:Y.SEVER