FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 27’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dava dosyasında tutuklu yargılanan DÜSİAD’ın firari Başkanı Eyüp Çakır’ın kardeşi Muhammet Çakır dün hakim karşısına çıktı. 

 “Tatile gitmiştim”
15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde kendilerine yurtdışına kaçma talimatı verilmesi üzerine Etiyopya’ya kaçtığı öğrenilen DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır’ın kardeşi Muhammet Çakır, Marmaris’ten Yunan Adalarına kaçarken yakalandığı iddiasını kabul etmeyerek şöyle konuştu:
“Ben ticaret kanunu kapsamında ticaret yapan bir insanım. Milyonlarca TL vergi verdim. Şirketlerime kayyum atandıktan sonra dinlenmek için tatile Marmaris’e gittim. Bana yurtdışına kaçma gibi bir davet gelmedi. Yurtdışına çıkarken yakalandığım doğru değildir. Öyle bir şey yapmadım.”

“Yatırım için gittiler diye biliyorum”
Ağabeyi Eyüp Çakır’ın Etiyopya’da olması ile ilgili bildiklerinin sorulmasına ise Çakır, şu yanıtı verdi:
“Ağabeyim Eyüp Çakır, İbrahim Çelik ve Murat Güner ile birlikte iş yapmak için Etiyopya’ya gittiğini biliyorum. Yatırım için gittiler diye biliyorum. Benim kaçmak gibi bir niyetim yoktu. Kaçmak istesem kaçardım. Ağabeyim kaçtığı için tutuklandığımı düşünüyorum. Zoraki olarak dosyaya sokulduğumu düşünüyorum. Suçsuzum.”

“Şirketinin reklamını yapma”
Şirketlerine kayyum atanmasının ardından ortaklarıyla birlikte kurdukları şirketini anlatan Muhammet Çakır’a sert çıkan Düzce 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, “Şirketinin reklamını yapmayı bırak. Sorulan sorulara cevap ver.” dedi.

Çakır Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Finans Sağlama ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından yargılanıyor.

Haber:Ö.YILMAZ