Geçtiğimiz cumartesi günü motosikleti ile çöplerden kağıt toplamak için evinden çıkan Ramazan Dadak, valilik kavşağında polis ekipleri tarafından durdurulmuştu. Ehliyetsiz motosiklet kullandığı ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile kendisine ceza kesildi. Dadak, “6 aylık bebeğim var. Ne olur bana ceza kesmeyin. Elinizi ayağınızı öpeyim” diye dakikalarca yalvararak gözyaşlarına boğulmuştu.  

Öncü Haber’in konuyu haberleştirmesinin ardından konu bir anda Türkiye gündemine oturdu. Hayırsever vatandaşlar Dadak ve ailesine yardım etmek için sıraya girdi.  

EMNİYETTEN AÇIKLAMA 

Öte yandan olayın kamuoyundan gelen tepkinin büyümesi üzerine Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili bir açıklama geldi. 

Yapılan yazılı açıklamada haberimize konu olan Dadak’ın ehliyetinin olmadığı ve motosikletinin zorunlu sigortasının olmadığı vurgulandı. Söz konusu cezai işlemin Karayolları Trafik Kanunu’na göre uygulandığı belirtilerek, aksi durumda trafik güvenliği açısından risk teşkil eden durumun telafisi mümkün olmayan maliyetlere neden olacağı ifade edildi. 

Açıklamanın tam metni şöyle: 

“Trafik güvenliğinin sağlanması noktasında motosikletlerin karışmış olduğu kazaların önlenmesi ve motosiklet sürücülerinin korunmasına yönelik olarak trafik birimlerimizce mutat olarak denetimler yürütülmektedir.  

Bu kapsamda ilimiz trafik denetim ekiplerince Valilik Kavşağında tespit edilen ve basında "karton toplayan motosikletli seklinde yer alan olayda; Motosikleti kullanan kişinin sürücü belgesinin olmadığı, taşıtın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmadığı tespit edilmiş ve görevlilerce bu ihlallere ilişkin olarak Karayolları Trafik Kanunu'nda öngörülen idari müeyyideler uygulanmıştır. Aksi durumda, trafik güvenliği acısından risk teşkil eden bu ihlallerin tespit edilmemiş ve gerekli tedbirlerin uygulanılmamış olması halinde, telafisi mümkün olmayacak çok daha ağır maliyetlere neden olacağı muhakkaktır.  

Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin kararlılıkla uygulanması bizlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğumuzun gereğidir.”