Kaza akşam saatlerinde tem otoyolu Gölyaka mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Bilgin Özbek idaresindeki otomobil, Gölyaka otoyol gişelerini yaklaşık bir kilometre geçtikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole uçtu. Yaklaşık 50 metre ormanlık alanda sürüklenen otomobil ağaçlara çarparak durabildi.



2 ölü 2 yaralı…
Yaşanan kazada otomobilde bulunan Şengül Özbek (57) ile Ayser Altuntepe (69) hayatını kaybederken, sürücü Bilgin Özbek ile İrem Koca ağır yaralandı. Otomobilde sıkışan yaralılar olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılırken ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Hayatını kaybeden iki kişinin cansız bedeni ise Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.



“Ne olur beni bırakma!”
İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sırasında sürücü Bilgin Özbek arka koltukta oturan ve hayatını kaybeden eşine seslenerek, “canım orada mısın? Beni duyabiliyor musun? Ne olur beni bırakma!” diye feryat etti. İtfaiye ekiplerine önce kendisini kurtarması için adeta yalvaran sürücü, “siz önce beni çıkartın ben hepsini kurtaracağım” dedi.



Çalan telefona polis baktı…
Olay yerinde kazazedelerin çalan telefonlarına ise polisler bakmak zorunda kaldı. Yaşanan kazada ölen olmadığı, yaralıların olduğunu söyleyebildi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.



Haber:Ş.ÇAKIR