20 Temmuz akşamı Esentepe Köyü’nde yaşanan ve aynı aileden 3 kişinin ölümü, 1’inin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının aranan 2 faili de yakalandı. Olayla ilgili hepsi akraba olan 8 kişi kısa sürede yakalanırken, K.Ç. ve M.Ç. isimli 2 şüphelinin arama çalışmaları devam ediyordu.

KENDİ EVLERİNDE YAKALANDILAR

Esentepe Köyü’nde jandarma ekiplerinin devriye attıkları esnada kontrol amaçlı şüpheli K.Ç. ve M.Ç.’nin evlerinde yapılan arama neticesinde 2 şüphelinin de kendi evlerinde gizlendikleri tespit edildi. Jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde kıskıvrak yakalanan K.Ç. ve M.Ç, gözaltına alındı.

Böylelikle 20 Temmuz'da fındık tarlasında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin toplam 10 şüpheli gözaltına alınmış oldu. Şüphelilerin ev ve eklentileri ile ormanlık alana kaçan şüphelilerin takibi sonrası arazide yapılan aramalarda, 9'u av tüfeği 10 silah, fişek ve mermiler ile avcı hücum yeleği ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan K.Ç. ve M.Ç. jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

OLAY

Cinayetin arka planında 2019 yılında Samet Ç.’nin öldürülmesi ile sonuçlanan kanlı kavganın yattığı öne sürülmüştü. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle ortaya çıktığı gündeme gelen husumette 20 Temmuz 2022 günü saat 20:15 sıralarında yine kan dökülmüştü.

Ç. ailesinden M.Ç., K.Ç., K.Ç. ve M.Ç. isimli şahıslar, fındık bahçesinden evlerine döndükleri esnada G. ailesinin yollarını keserek av tüfeği ile saldırmıştı.

G. ailesinden M.G., S.G. olay yerinde vefat ederken, E.G. ve A.G. yaralı olarak Düzce Atatürk Hastanesi ve Düzce Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. A.G. hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olayın ardından 8 şüpheli yakalanırken, firari K.Ç. ve M.Ç.’nin yakalanması geniş çaplı araştırma başlatılmıştı. Firari şüpheliler K.Ç. ve M.Ç.’nin de yakalanması ile aranan şüpheli kalmadı.