Düzce İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Merkez ve Akçakoca Jandarma Trafik Timleri tarafından, olası traktör kazalarının önüne geçebilmek maksadıyla kapsamlı denetimler ve her fırsatta bilgilendirme faaliyetleri devam ediliyor. 

Düzce Merkez ve Akçakoca ilçesinde yapılan denetimlerde, traktör sürücüleri römorklarında tarım işçisi taşımamaları konusunda uyarıldı. 

Denetimlerde ayrıca, özellikle traktörlerde görünmeyi sağlayan üçgen reflektör, flaşörlü lamba ile 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalarak ölmesini veya ağır yaralanmasını engelleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Konu ile ilgili Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Görevli Jandarma Trafik Tim Komutanlıklarınca; 2001 yılı sonrası üretimi yapılan traktörlerde devrilmeye karşı koruma çerçevesi (Rops) kullanılmasının meydana gelen trafik kazalarında yol kullanıcıları için yaşam boşluğu oluşturması nedeniyle koruma çerçevesi kullanmaları, Mevzuata aykırı olarak traktör kasa/römorkları içerisinde ve yük üzerinde yolcu taşınmaması, Tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2.55 metre ve 3.05 metre arasında veya daha fazla olan araçların günün kararmasından itibaren gün aydınlanıncaya kadar trafiğe çıkmamaları konularında traktör sürücülerine yerinde bilgilendirme yapılmıştır. Düzce Jandarma Trafik Şube Müdürlüğünce sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm karayolu üzerinde, yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik denetimi ve bilgilendirme faaliyetlerinize devam edileceği ifade edilmiştir.”