Eğitimde şiddet bitmek bilmiyor… Düzce Merkez’e bağlı Beyköy beldesindeki Beyköy Ortaokulu, şiddet olayının son adresi oldu. İddiaya göre, cuma günü bir şahıs geldiği okulda sözlü şiddet uyguladığı öğretmen ve diğer çalışanlara daha sonra da saldırdı.

Jandarma gözaltına aldı

Okul saatinde ve öğrencilerin gözü önünde gerçekleşen olaya diğer öğretmenler müdahale etmek istese de başarılı olamadı. Haber verilmesi üzerine okula gelen Beyköy Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler gözü dönmüş şehir eşkıyasını gözaltına aldı.

Yeşilyurt’tan kınama ve 2 çağrı

Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Hasan Yeşilyurt, yaşanan olayın ardından ‘Yeter artık’ başlıklı bir basın açıklamasıyla okullardaki güvenlik elemanı ihtiyacı ve öğretmene şiddet konusunda yasal düzenleme için yetkililere seslendi.

‘Okullarda güvenlik elemanı şart’

Yeşilyurt, “Bu olay okullarımızda güvenlik elemanı ihtiyacını ve bunun tehir edilemeyecek bir husus olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Eğitim yuvalarımıza dışarıdan hiç kimse elini kolunu sallayarak eşkıya vari bir tavırla girmemelidir. Bunun önlemi ivedilikle alınmalıdır. En azından biz eğitim çalışanları hakkında yapılan neredeyse tamamı asılsız şikayetlerin dikkate alındığı ve işleme koyulduğu gibi bizlerin de uğradığı her türlü şiddetin dikkate alınıp derhal üzerine gidilmesini istiyoruz.” diyerek bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için adalet mekanizmasının işlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

‘Saldırılar sabır sınırlarını aşmıştır’

Som olayın artık sabır sınırlarını aştığını kaydeden Yeşilyurt, “Her ortam ve platformda dile getirdiğimiz öğretmene şiddet konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içinde olmasının gerekliliği bir kez daha görülmüştür. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. “Bir an önce gerekli yasal düzenlemeler yapılarak eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanmalıdır.” Eğitim çalışanlarına yapılan bu saldırılar sabır sınırlarını aşmıştır. Yeter artık! Öğretmenime dokunma!” ifadelerini kullandı.