Düzce'de bir mezarlıkta define amacıyla iş makinesiyle kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi hakkında karar verildi.

Alınan bilgiye göre, dün Çakırlar Mahallesi Mezarlığı'nda izinsiz kazı yaptıkları gerekçesiyle polis ekiplerince gözaltına alınan İ.Ç, A.K, D.B. ve T.D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden A.K, D.B. ve T.D. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı. Başka bir suçtan arandığı tespit edilen İ.Ç. ise tutuklandı. Tutuklanan İ.Ç.'nin 2017'nin haziran ayında yaşanan ve sadece Düzce'de değil Türkiye'de gündem olan hayvan gübresi olayından ceza aldığı ortaya çıktı.

CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için 'Adalet Yürüyüşü' başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin Düzce'de konakladığı alanın yanındaki yola gübre dökülmesine ilişkin dava kapsamında "zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek" suçundan İ.Ç. hakkında 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve bu nedenle tutuklandığı öğrenildi.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ