Olay, geçtiğimiz Perşembe günü Bolu D-100 Karayolu Kılıçarslan Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Atıl vaziyetteki otelin 2’nci katına hurda toplamak için giren kişi çürümüş kadın cesedi ile karşılaşınca hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kadının boynundaki izleri görmesi üzerine cinayet kurban gittiğinde şüphelenerek soruşturma başlattı.

Kimlik tespiti için kentteki kimsesizlere tek tek ulaşıldı
Kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlatan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kentte kimsesiz olan ve kayıp ihbarı yapılmış kişilere ulaştı. Ekipler, kimsesiz olarak yaşadığı bilinen kişilerden yalnızca 38 yaşındaki Dilek Diner’e ulaşamadı. Cesedin eşinden ayrıldıktan sonra tek başına Bolu’ya yerleşen 2 çocuk annesi Dilek Diner’e ait olduğu belirlendi. Otel çevresinde bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları incelendi. Diner’in en son yanında bir erkekle görüldüğü tespit edildi. Soruşturmayı genişleten Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, cesedin bulunmasının ardından geçen 24 saatlik süre içinde Diner’in yanındaki kişinin sevgilisi olan Tevfik Kor olduğunu belirledi. Abant Tabiat Parkı’nda seyyar olarak köy ürünleri satışı işi yapan Tevfik Kor, Mudurnu ilçesindeki evinde polis tarafından yakalanarak dün akşam gözaltına alındı.


Cinayeti itiraf etti
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Tevfik Kor, burada verdiği ifadesinde cinayeti itiraf ederek, “3 ay önce Dilek ile Bolu kent merkezinde buluştuk. Kıskançlık yüzünden aramızda tartışmalar oluyordu. Olay günü de büyük bir kavga ettik. Bana küfürler etti. Ben de Dilek’i atıl durumdaki bir binaya götürdüm. Kendisi orada da küfür ve hakaretlerini sürdürdü. Ben de daha fazla dayanamadım ve boğarak öldürdüm. Öldürdükten sonra onu orada bıraktım ve Mudurnu’daki evime gittim. 3 aydır da hiçbir şekilde polise başvurmadım. Normal hayatıma devam etmeye çalıştım.” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Tevfik Kor, adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilerek adliyeye getirilen Kor, gazetecilerin ‘Neden öldürdünüz?’ sorularını yanıtsız bıraktı.

Haber: Ö. YILMAZ