Düzce merkeze bağlı Kültür Mahallesi'nde bulunan atıl bir kafeteryada çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü. Edinilen bilgilere göre bir süre kafe olarak hizmet verdikten sonra kapısına  kilit vurulan mekanın içinde ve bahçe kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kafeteryadan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar hemen itfaiyeden yardim istedi. İhbar üzerine bölgeye Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri ve polis sevk edildi. Hızla alevlere müdahale eden itfaiye erlerinin yoğun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, ekipler soğutma çalışması yaptı.

Bu sırada sokağa dökülen mahalle sakinleri yangını uzun süredir boş olan kafenin etrafını mesken tutan bağımlıların çıkardığını öne sürdü.

Yangın çıkan mekanın yakınında oturan bazı vatandaşlar kendi evlerinin de yangın riskiyle karşı karşıya kalması nedeniyle duruma tepki gösterdi. Mekânın atıl olması yüzünden bu tür olayların yaşandığına dikkat çeken gergin komşuları polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Yangının kesin çıkış nedeni araştırılıyor.