Düzce’de uyuşturucu ile mücadele kapsamında bir yanda projeler hayata geçiriliyor, bir yanda da emniyet güçleri başta metruk binalar olmak üzere sık sık denetimler gerçekleştiriyor. Ancak ne yazıkki uyuşturucu kullanan gençlerin görüntüleri kameralara yansımaya devam ediyor.



Hafta sonu Yeni açılan Yığılca yolu üzerinde bulunan kırsal alanda kullandığı uyuşturucu maddenin etkisi ile yerde baygın bir şekilde yatan şahsı üzerinden çok geçmeden bu kez Düzce’nin göbeğinde iddiaya göre iki genç uyuşturucu kullanırken görüldü.

Kültür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan ağaçlık alanda kendilerinden geçen 2 genci gören vatandaşlar, 112 acil servis ekipleri ile emniyet ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet ekipleri şahısların üzerlerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise baygın şahıslara ilk müdahaleyi olay yerinde yapmasının ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesine sevk ederek tedavi altına aldı. Yeşillik alanda ise uyuşturucu kullanımına yarayan “kova” diye tabir edilen düzenek bulundu. Emniyet ekipleri yarı baygın bulunan şahısların uyuşturucu kullanıp kullanmadığını araştırırken soruşturma sürüyor.


Öte yandan Düzce’de şehir merkezinde deprem enkazları metruk binalar kadar tehlikeli. 16 yıldır dokunulmayan bu arsalarda büyüyen yeşillikler, madde bağımlılarına mekan oluşturuyor. Düzce Belediyesi tarafından bu alanları temizleme çalışmaları başlatılmıştı. Ancak bu çalışmalar da birkaç alanın ötesine geçemedi. 

Haber;İ.KELEŞ