Bugüne kadar çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandıran dolandırıcıların son oyunu tedavülden kalkmış yabancı ülkelere ait paralar oldu. Düzce’de dolandırıcıların tuzağına düşen 67 yaşındaki Osman Yıldız, tedavülden kalkmış 400 Özbekistan Somu ile dolandırıldı.

Bugün şehir merkezi Mehmet Akif Caddesi üzerinde yürüyen 67 yaşındaki Osman Yıldız’ın yanına siyah bir otomobil yanaştı. Otomobilde yolcu koltuğunda oturan bir kişi, camı açarak yaşlı adama yurt dışından geldiklerini ve üzerlerinde Euro bulunduğunu söyledi. Kendilerine 300 TL vermesi durumunda değeri 500 TL olan bu Euro’yu kendisine vereceklerini söylemeleri üzerine Yıldız, cebinden çıkarttığı 300 TL’yi vererek Euro sandığı 400 Özbekistan Somu’nu aldı.

Gerçek döviz bürosunda ortaya çıktı

 Dolandırıcıların kendisinden 300 TL’yi almalarının ardından hızlıca bölgeden uzaklaşmasından şüphelenen Yıldız, soluğu İstanbul Caddesi üzerinde bulunan döviz bürosunda aldı. Döviz bürosu yetkililerinden paranın geçersiz olduğunu öğrenmesinin ardından Yıldız, neye uğradığını şaşırdı.

Yaşadığı olayı Öncü Haber mikrofonuna anlatan Yıldız, “Atatürk Heykelinin ilerisinde, yanıma siyah bir araç yaklaştı. Aracın camını açan bir kişi bana yurt dışından geldiğini ve kendisinde 500 TL değerinde bulunan yabancı para olduğunu söyledi. Benden 300TL vermem durumunda, 500 TL değerindeki parayı verebileceğini söyledi. Ben de üzerimde bulunan 300 TL’yi arabanın camından uzatarak, hangi ülkenin parası olduğunu bilmediğim 400’lük iki banknotu aldım. Adamlar, benden parayı alır almaz hızlıca yanımdan uzaklaştı. Ben de bu durumdan şüphelenerek, döviz bürosuna geldim. Döviz bürosuna geldiğimde paranın değersiz olduğunu ve geçmediğini öğrendim” dedi.

Dolandırıldığı 400 Özbekistan Somu ile emniyetin yolunu tutan Yıldız, dolandırıcıların başkalarının da canlarını yakmamaları için bir an önce yakalanmalarını istiyor.

HABER: Savaş ARI